Skip to content

Wie tip je als onze nieuwe collega?

AanbrengPlan = win win

De vraag naar goede zorgmedewerkers groeit en daar kunnen we jouw hulp bij gebruiken. Kijk eens in je netwerk. Zit daar iemand tussen die bij ons past? Dan willen wij hem of haar graag in ons team. We hechten veel waarde aan vakkennis en ervaring. Maar het draait ook om mentaliteit; we zoeken mensen met hart en ziel voor ons mooie vak. Voor goede tips heeft Centric Health dit AanbrengPlan opgezet. Lees hier hoe je kandidaten aanbrengt en beloond wordt met een premie.

Mooie premie met extra bonus

Help jij ons aan een nieuwe collega zoals een doktersassistent, POH’er of een praktijkmanager, dan krijg je een aanbrengpremie van € 450. Ook als je ons helpt aan een nieuwe huisarts of een waarnemer ontvang je dat bedrag. Gaat de huisarts minimaal 6 maanden of langer voor ons aan de slag voor minstens 3 dagen in de week, dan belonen we jouw gouden tip met een extra bonus van € 2000.

Zo ontvang je de premie

Aanbrengen is simpelweg een kwestie van de naam van de kandidaat doorgeven. Dit doe je door een mail te sturen naar hr@centrichealth.nl met als onderwerp ‘Referentie kandidaat’. Heb je familielid of iemand in je vriendenkring die een goede collega kan worden? Dan kan je die ook aanbrengen.

Wie kunnen meedoen?

Alle medewerkers die bij Centric Health in loondienst zijn kunnen meedoen met het AanbrengPlan. Ook (langdurige) waarnemers en zzp’ers kunnen kandidaten opgeven en de premie ontvangen. Leden van managementteam van Centric Health NL en externe adviseurs zijn uitgesloten.

Wie valt erbuiten?

De aanbrengpremie geldt niet voor het aanbrengen van stagiaires, vakantie- en oproepkrachten, uitzendkrachten, gedetacheerden, deelnemers aan opleidingen en personen die al werkzaam zijn of waren voor Centric Health. Ook kandidaten die een derde partij voordraagt vallen buiten het AanbrengPlan.

Zet je in voor nieuwe kundige collega’s.

Daar wordt onze zorg nog beter van.

Voor meer informatie